Tea Fav’s

Op deze pagina verklappen we een paar van onze all time favourites.. zodat jij deze ook thuis kan maken en van genieten!

Note: Ik drink al mijn lattea’s met soja of amandel melk maar uiteraard kan je zelf voor een ander melk alternatief kiezen.

Kurkuma Lattea

1 van onze favoriete winterdrankjes is toch wel de kurkuma latte, dit gezonde drankje geeft een behoorlijk boost en werkt als anti-griepmiddel.

Kurkuma Latte oftewel Golden Milk heeft door de kurkuma een mooie goudgele kleur en een goede werking op de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem en werkt ontstekingsremmend.. kortom een boost voor je gezondheid en ook nog is heel erg lekker!

Kies voor een groot glas waar naast de thee ook nog je 100 ml latte mengsel bij kan.

Recept volgens Tea Village voor een glas van 375 ml.
 1. Zet 250 ml Gember thee en laat dit ongeveer 5 minuten trekken.
 2. Gebruik een kannetje met 100 ml warme sojamelk,(warmen in een pannetje of magnetron).
 3.  Voeg hier 1/2 tl. pure biologische kurkuma poeder en 1/2 tl. gemalen zwarte peper aan toe en een snufje speculaaskruiden, klop dit allemaal op.
 4. Schenk dit mengsel bij je gember thee en klop het licht op tot je een schuimlaag hebt.
 5. Voeg naar smaak agavesiroop of honing toe en geniet van jouw eigen kurkuma lattea.

Smokey Ice Chai Lattea

Ben jij ook zo’n fan van Chai Tea? Tijdens onze zoektocht naar de lekkerste Chai, ontdekte wij dat gerookte zwarte thee met chai kruiden en een vleugje melk, de perfecte combi is voor een heerlijke Chai Lattea.

Vooral tijdens de winterdagen is dit een verrukkelijk drankje om van te genieten en in tijdens zonnige warme dagen, maak je makkelijk van je Chai een Ice Chai Lattea door er ijsklontjes aan toe te voegen en je Chai in de koelkast af te laten koelen!

Smokey Chai bestaat uit gerookte zwarte thee en chai kruiden, gerookte zwarte thee noemen we ook wel Lapsang Souchong. Door de rooksmaak krijgt de lattea een stevige smaak en komt hij extra goed tot zijn recht met een beetje melk.

Recept volgens Tea Village voor een glas van 375 ml.
 1.  Zet een glas Smokey Chai voor 3/4 en laat dit ruim 5-7 minuten trekken. Voor de Ice variant ruim 10 minuten (in de koelkast) laten trekken en volledig laten afkoelen voor je aan de volgende stappen begint! 
 2.  Verwarm 1/4 sojamelk en klop dit tot het schuimt op. Bij de Ice variant doe je hetzelfde alleen dan met koude melk.
 3.  Giet de opgeklopte en *verwarmde of koude* melk over je Smokey chai thee. 
 4.  Maak de schuimlaag af met een snufje cacao of kaneel poeder.
 5.  Geniet intens van jouw Smokey Chai Lattea.
 6. Wil je er een echte Ice variant van maken, laat je Chai dan volledig in de koelkast afkoelen en voeg als hij helemaal klaar is volgens bovenstaande stappen wat ijsklontjes toe en een duurzaam rietje toe.
 7. Enjoy!!

London Fog

Dit is misschien wel 1 van onze meest bijzondere favorieten! De London Fog kom je nog niet zo vaak tegen en is ook helemaal niet zo bekend. Deze lattea werd ondanks dat je anders zou denken, bedacht in Vancouver en was 1 van onze stille onbekende op de kaart toen wij nog de winkel aan het Zwaanshals hadden.

Onze London Fog wordt gemaakt van een goede en lekkere Earl Grey, vanille, melk en een snufje lavendel. Wij gebruikten uiteraard onze Purple Grey en dit geeft de London Fog een extra lekkere touch!

Recept volgens Tea Village voor een glas van 375 ml.
 1.  Zet een glas Purple Grey thee voor 3/4 en laat dit ruim 4-6 minuten trekken.
 2.  Verwarm 1/4 sojamelk en klop dit tot het schuimt op.
 3.  Je kan een klein scheutje vanille extract gebruiken of als je van zoet houdt kiezen voor een zakje vanillesuiker. Doe 1 van deze in je thee en voor je de melk erbij doet!
 4.  Giet de opgeklopte en verwarmde melk over je glas Purple Grey thee.
 5.  Maak de schuimlaag af met een snufje vanille of kaneel poeder.
 6.  Geniet intens van jouw London Fog!

0

Je winkelwagen