Theesoorten

Thee past bij een gezonde leefstijl en sommige theesoorten zijn een extra goede aanvulling daarop. Thee is dorstlessend en bevat een aantal mineralen, waaronder fluoride wat weer je tanden beschermd. Ook zitten er in thee veel antioxidanten en dat maakt het weer gezond!

Er zijn veel verschillende soorten thee en elke theesoort heeft zijn eigen kenmerken, manier van drogen en plukken.

Groene thee
Groene thee is niet gefermenteerde thee. Na de oogst worden de bladeren kort verhit en gedroogd. Verschillende studies hebben aangetoond dat groene thee een positief effect heeft op je gezondheid en kwaaltjes helpt verminderen. Groene thee stimuleert om je gewicht op peil te houden doordat het de stofwisseling stimuleert.

Zwarte thee
Zwarte thee is een gefermenteerde thee. De bladeren worden na de oogst gedroogd en gerold en vervolgens in een warme, vochtige omgeving geoxideerd. Zwarte thee is misschien wel de meest gedronken thee in Nederland.

Witte thee
Witte thee is de minst bewerkte theesoort en zeer subtiel van smaak. Witte thee is een dure en zeldzame theesoort. Voor witte thee worden alleen de eerste, jonge knoppen van de theestruik gebruikt. Wat deze thee dus uniek maakt.

Pu erh thee
Pu erh thee is een lang gefermenteerde thee en heeft een krachtige en aardachtige smaak wat deze thee zeer robuust maakt. Pu erh thee is een echte gezondheidsthee werkt goed voor de spijsvertering en bevat stoffen die vetverbranding versnellen. Een goede aanvulling op een bewust eetpatroon.

Oolong thee
Oolong thee is een halfgefermenteerde thee. Oolong thee zit tussen groene en zwarte thee in. Deze thee heeft een unieke geur en smaak.

Chai thee
Chai thee is een specerijen melange en wordt bij Tea Village vermengt met zwarte of groene thee. Het heeft kenmerkende specerijen en wordt vaak gedronken met melk en honing.

Rooibos thee
Rooibos thee is eigenlijk geen echte thee maar wordt wel als thee gedronken. Rooibos bevat veel anti-oxidanten, vitamine C, calcium en ijzer en bevat geen cafeïne. Rooibos heeft een licht ontspannend effect wat deze thee ideaal maakt voor het slapen gaan.

Kruiden thee
Kruiden thee is niet gemaakt van theebladeren en bestaat enkel uit gedroogde kruiden. Bepaalde kruiden hebben een medicinale werking en kan dus een goede invloed hebben op je welzijn, afhankelijk van welk kruid erin zit.

Fruit thee
Fruit thee is enkel gemaakt van gedroogd fruit en hoort dus niet bij de theefamilie. Het heeft een fruitige smaak en bevat geen cafeïne.
Dat maakt deze thee ideaal voor kinderen!

0

Je winkelwagen